Geschiedenis

Ontdek onze geschiedenis…

1978: In 1978 besluit Serge Michot, elektricien van opleiding, maar met een grote passie voor de wereld van het transport, om zijn functie van werfleider vaarwel te zeggen en zijn eigen transportbedrijf op te starten als zelfstandige.
Op dat moment is zijn enige klant de Câblerie de Charleroi (Brusselse tak).

1981: Door de uitbreiding van zijn activiteiten en het verwerven van een nieuwe klant is Serge Michot genoodzaakt een nieuwe vrachtwagen aan te kopen en op 26 januari de ‘bvba Transports Michot’ op te richten.

1982: Gesterkt door zijn ervaring bouwt Serge Michot zijn activiteiten verder uit en met de groei van zijn bedrijf vergroot ook zijn wagenpark. In 1982 besluit Mevrouw Michot in de zaak te stappen om haar man bij te staan. Zij levert klanten aan met haar bestelwagen.

1985: In 1985 ondertekent Transports Michot een contract voor ter beschikking stellen van 2 vrachtwagens voor een klant die gespecialiseerd is in sigaretten.

1987: In november besluit Transports Michot om een magazijn van 800 m² aan te schaffen, om er enerzijds goederen op te slaan voor klanten en anderzijds haar voertuigen te parkeren en te onderhouden. Door de groeiende vraag van klanten naar transport en opslag, moet Serge Michot zes jaar later een nieuw magazijn van 1.200 m² met bijhorend parkeerterrein van 1000 m² huren.

1994: In februari komt Geoffrey Michot, de oudste zoon, het bedrijf versterken en wordt meteen ook de tiende vrachtwagen aangeschaft.

1998: In 1998 wordt Transports Michot opnieuw geconfronteerd met een gebrek aan ruimte. Ze besluiten om op 1 mei 1998 te verhuizen naar Sint-Pieters-Leeuw, naar een grotere opslagruimte van 1.500 m², tot op vandaag de uitvalsbasis van het bedrijf.

2003: In juni stapt ook Sébastien Michot, de jongste zoon, in het bedrijf. Hij breidt de verkoopdienst uit, start een nieuwe dienst – “Expressdienst” – op en gaat actief aan klantenwerving doen.

2005: In juli nemen Geoffrey en Sébastien Michot officieel de leiding over. Wel blijven ze zich beroepen op de kennis en expertise van hun ouders. Zo blijven de ouders actief meedraaien in het bedrijf. Geoffrey Michot verlicht de taak van Serge Michot door hoofdzakelijk de planning en het beheer van de chauffeurs en het wagenpark op zich te nemen. Sébastien Michot neemt op zijn beurt het administratieve luik voor zijn rekening, waaronder het commerciële gedeelte, de klantenwerving, de boekhouding, de IT en alle financiële en administratieve zaken.

2008: In april besluit de familie Michot haar opslagruimte uit te breiden tot 4.500 m². De opslag van goederen wordt bovendien volledig beheerd met behulp van een innovatief stockbeheersysteem ‘Track & trace’, waarbij alle opgeslagen goederen worden ingescand en zo nauwkeurig opgevolgd.

2011: In 2011 besluit de familie Michot om ook haar wagenpark uit te rusten met een ‘Track & trace systeem’.

2012: In 2012 wordt dit Track & trace systeem opengesteld voor de klanten. Zo kunnen zij hun colli en/of pallets en het tijdstip van levering op de voet volgen.

2013: In 2013 verkrijgt de familie Michot de vergunning om een belastingentrepot uit te baten en zo de accijnzen te beheren voor haar opdrachtgevers die handelen in accijnsgoederen, zoals wijnboeren en/of drankhandelaars. In april haalt Transports Michot het ISO 9001: 2008-getuigschrift, dat garant staat voor een ijzersterke kwaliteit van haar dienstverlening. In augustus worden de kantoren van het bedrijf heringericht en wordt het magazijn verder uitgebreid tot een totale oppervlakte van 6.000 m².

2014: In 2014 sluit Transports Michot een nieuwe samenwerkingsovereenkomst af met twee vervoerders, om 24 u leveringen te garanderen binnen de Benelux.